Montaža rasvjete

BITNO JE ZNATI

 • KAKO IZABRATI BOJU
  uvijek u boji vjenčanice ili boji cvijeća koje prevladava na stolu mladenaca
 • VISINA STROPA
  gledajte da Vam je visina stropa što veća
 • ZAVJESE
  obratite pozornost na boju zavjesa
 • PODLOGA SALE
  potražite ne klizajuću podlogu sa neutralnim bojama
 • STOLICE
  zahtijevajte svečane presvlake preko stolic
  a
 • BOJA ZIDOVA SALE
  potražite prostor sa svijetlim zidovima sale
 • STOLICE
  zahtijevajte svečane presvlake preko stolic
  a
 • BALKONI I TERASE OBJEKTA 
  ...detalji koji ne treba izbjegavati. Na tim mjestima uzvanici provode najviše vremena, na takva mjesta treba obratiti pažnju, potrebno je uvijek objedini unutarnji i vanjski prostor u jednu cjelinu.

MONTAŽA RASVJETE

Kako se većina mladenaca prvi puta susreće sa organizacijom dekorativne ambijentalne rasvjete, pokušali smo Vam maksimalno približiti našu uslugu. 

U nastavku možete saznati nešto više o montaži rasvjete u prostoru...

Iskoristite svoj VAUCHER od -50% popusta na ostale usluge

Rasvjeta za vjenčanja

Evento day design Moderna & profesionalna rasvjeta za vjenčanja

Ponosni smo što Vam možemo pružiti kompletnu uslugu dekorativne rasvjete i ostalih scenskih efekata. Možete nam se obratiti s potpunim povjerenjem i mirno uploviti u bračne vode. U dosadašnjoj karijeri nismo imali niti jednoga klijenta koji je bio nezadovoljan ikojom našom uslugom. Za Vas je to možda i najkorisnija informacija... Vaše želje su na prvom mjestu, Vi ste centar događanja i samo zbog Vas se odvija cjelokupni događaj.

Jamčim Vam stručno savjetovanje i visoki nivo profesionalnosti...  

S poštovanjem, Adriano Superina


1.

TEHNIČKE MOGUĆNOSTI

Pregled tehničkih mogućnosti montaže opreme odvija se u nekim slučajevima nekoliko dana ranije ili na dan samog vjenčanja. To obično ovisi o odabiru paketa , mjestu održavanja ili broju uzvanika. U objektu se pregledavaju detalji koji će istaknuti cjelokupni prostor., npr; volte, nosivi stupovi, zidovi, ulazna vrata, strop objekta, zidne stijene, terase i balkoni objekta, …

NOSIVI STUPOVI

...nosivi stupovi objekta jako se ističu na fotografiji i treba ih oprezno osvijetliti. Ako su stupovi masivni, široki, vintage izgleda, fotografija će biti savršena, ako imate niske, uske stupove, pogotovo ako ih je veći broj…  u tome slučaju ne preporučamo isticanje istih. Ukoliko mladenci imaju potrebu za isticanjem niskih tankih stupova po našem mišljenju bolje ih je kompletno prekriti efektom zvjezdanog neba u toploj ili hladnoj bijeloj boji, ovisno o temi vjenčanja.

ULAZ U SALU

...ulazna vrata se istaknu ovisno o prostoru održavanja vjenčanja. Nekada je samo dovoljno redoslijedom montaže u unutarnjem djelu sale istaknuti ulazna vrata. Ponekad se radi montaža samog ulaza, ali to ovisi dosta gdje se nalazi sam lobi hotela, gdje je garderoba, prijem uzvanika, wc ( dali uzvanici stalno koriste taj prostor, primjer: Muzej Mimara Zagreb, vjenčanje se odvija u atriju muzeja Mimare, ali sam dolazak do wc-a je prostor koji uzvanici cijelu večer koriste, u tome slučaju bitno je istaknuti cjelokupni objekt kao jednu cjelinu, isti odvojeni prostor uvijek se memorira u jednu nježnu scensku boju, s jednom ili dvije boje).  Ima nekoliko faktora zašto i kako odraditi rasvjetu ulaza u salu.

ZIDNE STIJENE

...dio naših kolega prekrivaju zidne stijene sa raznim zavjesama, ispod istih montiraju rasvjetu. Nisam ljubitelj takvih rješenja. pogotovo ako je lijepa, masivna, dugačka za cijeli jedan zid. Kroz zidnu stijenu u 99% slučajeva prostire se prekrasan pogled na prirodu (šumu, rijeke, more..). Zidna stijena u objektu je montirana s razlogom da atmosferu u prostoru čini ugodnijom.  Mišljenja sam da takve stvari ne treba izbjegavati nego ih je potrebo istaknuti.

BALKONI I TERASE OBJEKTA

...detalji koji ne treba izbjegavati. Na tim mjestima uzvanici provode najviše vremena, na takva mjesta treba obratiti pažnju, potrebno je uvijek objedini unutarnji i vanjski prostor u jednu cjelinu.

2.

PRISTUP MONTAŽI

Nakon pregleda tehničkih mogućnosti pristupamo pregledu prostora. Uvijek od šefa sale zatražimo raspored sjedenja i večernji planski protokol. Pregled prostora i usporedba tehničkih mogućnosti su temelj kompletne montaže. Prostor je potrebno svjetlima vizualno rašiti i što više uzvanicima učiniti boravak ugodnijim. Također jako bitna stavka, po našem mišljenju možda najbitnija;

Sva rasvjetna tijela montirana u prostoru nikada ne smiju biti direktno usmjerena prema pogledu uzvanika

VOLTE

...odličan odabir mjesta, obično takva mjesta imaju kompletan  rustiklani vintage izgled. Naša preporuka su nježne boje u boji vjenčanice ili cvijeća na mladenačkom stolu. Na takvim mjestima preporučamo Vam da uzmete paket koji sadrži Wi-fi opremu kako bi Vam mogli istaknuti volte u više rasvjetnih scena.

STROP OBJEKTA

...što je veći strop to je rasvjeta prostora ljepša. Ponekad su fotografije crkve, predvorja matičara ili fotografije na nekoj od dogovorenih vanjskih lokacija s fotografom, puno ljepše nego fotografije slikane u sali. Kada gledate fotografiju slikanu s visokim stropom imate pregledan osjećaj širine prostora. Tako je isto sa rasvjetom prostora. kut leće reflektora je 60 stupnjeva, što je visina stropa veća, širina i intezitet svjetla je ljepši. Postoje male tajne kako i prostore s nižim stropom što bolje osvijetliti, nije to nikakav problem, ali ako možete birati, naša preporuka je što viši strop. Ako imate bend na vjenčanju , ne preporučamo Vam upotrebu aluminijske rampe na nižem stropu od 4m, jedino ako ste se udlučili imati Dj-a. U tome slučaju super je iznad njega vidjeti razne efekte na manjoj rampi. Preporučamo sve svjetlosne efekte predviđene samo za plesni podij montirati niže na stalke i prenesti dio projekcije na strop. U tome slučaju prostor izgleda puno viši i atmosfera cjelokupnog događaja je savršena.

rasvjeta za vjenčanja
2.

DOLAZAK NA LOKACIJU

Što raniji dolazak na lokaciju ukoliko prvi puta radimo montažu rasvjete u dogovorenom prostoru jako je bitan, u nekim slučajevima ako je event zahtjevniji, poželjno je doći dan ranije. U većini slučajeva ukoliko se radi o manjim vjenčanjima ili paketima iz ponude, predviđeni dolazak je oko 10:00h ujutro nakon doručka.

Uvijek je potrebno pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskom objektu i poštovati ugled mladenaca

rasvjeta za vjenčanja
6.

BINA ILI STAGE

Mjesto gdje se nalazi bend ili Dj za vjenčanje. Preporučamo da taj dio uvijek ostavimo dečkima na volju. Ako dečki imaju svoju profesionalnu rasvjetu, bolje da donesu svoju. Ima bendova koji imaju profesionalnu rasvjetu već memoriranu po svojoj izvedbi. Obično je to detalj o kojem se dogovaramo prije samog vjenčanja u suradnji s izvođačima.

7.

PLESNI PODIJ – srce zabave…

Same efekte plesnog podija birate sami ovisno o odabiru paketa.. balončiće, niski dim, svjetleće fontane..itd. Najbolji efekt za plesni podij je popularni moving head. To su rotirajuće glave koje ste vidjeli mnogo puta u raznim disco klubovima, noćnim klubovima, beach barovima... ali na njih niste mnogo obraćali pažnju. Moving head – je nezaobilazan efekt koji cjelokupno vjenčanje podiže za nekoliko stepenica više. Uvijek se montiraju u parnom broju i memoriraju se isključivo samo za Vaš event. Zašto samo za Vaš event? U svakom prostoru nije visina stropa ista i uzvanici ne sjede uvijek isto. Kako moving head ima dosta jake zrake svjetlosti, osobama koji plešu daje jedan poseban ugođaj zabave, ali moramo misliti i na starije osobe ili one koje odluče većinu vremena provesti ne plešući na plesnom podiju. Sjediti i razgovarati pod takvim uvjetima kada Vam nekontrolirane svjetlosna zrake idu po stolovima svečane sale i svako malo Vam bliješti u oči, nije nimalo lijepo, a kamoli ugodno. Obično to samo stvara nelagodu osobi koja nažalost mora otići sa svoga mjesta i napustiti prostor. Kod montaže rasvjete treba zaista brinuti o detaljima. Plesni podij se memorira neovisno o ostaloj rasvjeti, ovisno koliko sam prostor to dopušta.

8.

DEMONTAŽA RASVJETE

Demontaža opreme je jedan bitan detalj, u nekim slučajevima utječe na cijenu najma opreme. Razlog tome je vrijeme demontaže, pristup vozilu, količina postavljene opreme i zahtjevnost demontaže. Primjer u hotelima smo vremenski ograničeni na demontažu opreme, doručak je već u 7:00h. Sala mora biti složena do 6:00h i predana bez tehničke opreme.  Nakon toga više nema ulaska u salu, osoblje hotela čisti podove i priprema salu za doručak ili sutrašnje ostale prigode. U tome slučaju ukoliko smo vremenski ograničeni za demontažu moguća je potreba za više tehničara.

Vi svojim zalaganjem svakodnevno se trudite organizirati svaki detalj svojeg vjenčanja savršenim, ukoliko nam pružite priliku zaista bi voljeli postati dio Vaše male ekipe koja će poslušati svaki Vaš savjet…

3.

ISKRCAJ OPREME

Prilikom iskrcaja robe potrebno je savjetovati se s osobljem  objekta, gdje, u koje doba i kako nesmetano obaviti iskrcaj opreme. Bitno je da svi poslovni partneri koji su uključeni od strane mladenca nesmetano obavljaju svoje usluge. U nekim slučajevima ukoliko se radi o zahtjevnijem eventu koji uključuje veći broj ljudi u organizaciji, potrebno je unaprijed dobiti plan i program cjelokupne organizacije, to obično odradi agencija za organizaciju vjenčanja ili osoba zadužena za organizaciju i kordinaciju vjenčanja od strane samoga objekta.

4.

RASVJETA STOLA MLADENACA

Najsvečaniji  i najbitniji detalj u prostoru. Stol mladenaca je početna faza montaže rasvjete. Od stola mladenaca kreće cjelokupno memoriranje rasvjetnih scena u prostoru. Za rasvjetu stola mladenaca koristimo jake led trake ili reflektore koji u jednom komadu snježnom bijelom bojom svečano podignu cjelokupni izgled stola. U slučaju da dekorateri koriste bijele svečanu led rasvjetu po stolu, ispod stola mladenaca obično stavljamo nježnu boju u boji cvijeća koja prevladava na stolu. Iza stola mladenaca nekada montiramo bijela lagana svjetla, koja na  fotografiji ističu stol i mladence u prvom planu. Takav pristup osvjetljenja stola sliku čini prozračnom s istaknutim detaljima stola. Uvijek od ruba stola recimo 1m, montiramo 2 reflektora različite boje koja prevladava u prostoru, koji šire kut slike na fotografiji.

Bitno odraditi montažu stola bez greške, jer u konačnici fotografija Vam je ono što ostaje zauvijek…

5.

ZIDOVI SALE

Pregled zidova sale uključuje: boju zidova, slike na zidovima, broj utičnica, otvore po zidovima za razne potrebe i najvažnije korištenje prostora uzvanika do samih zidova. Ukoliko se nalazimo u skučenom prostoru gdje obično ugostitelji prime više uzvanika nego sam prostor može primiti može doći do komplikacija prilikom montaže i sigurnosti opreme. Za korištenje vrlo popularne UPLIGHTING tehnika potrebni su stolovi i uzvanici biti udaljeni od zidova, barem 1m. u protivnom moguće je da uzvanicima kod nekog kuta gledanja zasmeta svjetlost reflektora. Obično ako nemamo adekvatne uvjete pokušavamo na razne načine doći do najkvalitetnijih rješenja. U tome slučaju uvijek upozorimo mladence na postojeću situaciju. Ali dobro je znati; do sada nije nikada bilo nikakvih problema. Ponekad mladenci izaberu boju vjenčanja ne razmišljajući o prostoru u kojem će biti svečanost, pa tako odaberu drvene smeđe zidove i zažele svjetlu rozu boju. Nažalost mišljenja smo da to baš i nije neka sreća.

Mi smo tu da bi Vam prostor učinili što ugodnijim, preporučamo da ponekad poslušate neki naš savjet...

Rasvjeta za vjenčanja

EVENTO WEDDING DESIGN

NAŠ FILM U KOJEM STE VI U GLAVNOJ ULOZI...